vineri, 20 decembrie 2013

Meci caritabil cu Miodrag Belodedici, Iosif Rotariu, Paul Codrea si Srdjan Luchin


Meci caritabil cu foşti „tricolori” de seamă şi exponenţi ai Lugojului fotbalistic, în sala „Ioan Kunst Ghermănescu”. Eveniment de suflet, cu câteva zile înaintea Crăciunului. Foşti internaţionali români, în frunte cu Miodrag Belodedici, au strâns rândurile joi seară, la Lugoj, într-o acţiune caritabilă în vederea intervenţiilor chirurgicale necesare reconstrucţiei membrelor Kassandrei Rotariu, fetiţa adoptată de ex-“tricolorul” Iosif Rotariu.

Sala sporturilor “Ioan Kunst Ghermănescu” a reunit la ora 18 spre o mie de spectatori cărora li s-a lansat un apel de suflet să contribuie la iniţiativa de strângere de fonduri, conturate şi din contravaloarea biletelor de intrare la eveniment.

 
Kassandra Rotariu a suferit deja 35 de intervenţii chirurgicale iar costurile tratamentelor medicale sunt semnificative, făcându-se eforturi susţinute pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a fetiţei, în acest sens şi meciul de minifotbal între membri ai unor garnituri de succes ale României şi jucători localnici având darul de a sprijini o cauză nobilă.


Miodrag Belodedici i-a avut colegi de echipă pe Iosif Rotariu şi Paul Codrea, dar şi pe actualii dinamovişti Srdjan Luchin şi Dorinel Rotariu, nepot al ex-internaţionalului român şi fiu al antrenorului divizionarei C locale CS Vulturii 2009 Lugoj. În echipa cu nume sonore au mai evoluat şi Leonard Naidin, Marcel Băban, Cristian Dancia sau Petre Ţurcaş, care l-a avut iniţial coleg între buturi, în primele minute ale jocului, pe nimeni altul decât primarul Municipiului Lugoj, Francisc Boldea, care a şi primit de la Miodrag Belodedici un tricou cu autografele tuturor jucătorilor din aşa-zisa “Generaţie de Aur” a fotbalului nostru, cu un Hagi, Popescu sau Petrescu în componenţă.


Între exponenţii Lugojului, Eugen Miculescu, Mirel Diaconescu, Ioan Niţu, Cosmin Petruescu, Alin Dobra, Coco Majearu, Arpad Laczko, Petre Ploscariu dar şi Cical, Todorescu sau Stănescu. Vectorul politic implicat în acţiune l-a inclus şi pe Călin Dobra, vicepreşedinte al CJ Timiş, care a donat, ca şi Boldea, suma de 500 ron pentru susţinerea cauzei Kassandrei, acesta evoluând în formaţia lugojenilor şi primind un tricou din partea lui Iosif Rotariu.

Seara de suflet a fost totuşi şi pe goluri, după cele două reprize a câte 30 de minute impunându-se “internaţionalii”, cu 13-8, aceştia fiind asaltaţi de spectatori la pauză şi în final, pentru autografe şi fotografii.
Fotografiile au fost realizate şi de Sorin Pilipeţi pentru Sporttim.

Articol preluat de pe www.sporttim.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introduceti mesajul dvs. mai jos